Lounasetu on Suomen suosituin henkilöstöetu

Tutkimukset kertovat, että lounastauon pitäminen palauttaa jo työpäivän aikana ja vaikuttaa näin jaksamiseen ja hyvinvointiin. Ehkä juuri siksi 96 % työnantajista on sitä mieltä, että lounasetu lisää työntekijöiden hyvinvointia ja 98 % uskoo sen lisäävän henkilöstön työtehoa.

Miksi lounasetu?

Tutkitusti lisää työtehoa.

Lue lisää

Miten etu toimii?

Luontoisetu tai lounasvähennys.

Lue lisää

Mitkä maksuvaihtoehdot?

Kortti tai seteli

Lue lisää

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö, olemme sinuun yhteydessä yhden arkipäivän kuluessa. Etsitään yhdessä yrityksellenne sopiva lounaseturatkaisu.
* Pakollinen tieto

Tilaa lounasedut suoraan verkosta

Lounaskorttien ja -setelien tilaaminen palvelumme kautta hoituu muutamassa minuutissa.

Miksi lounasetu

Tutkitusti lisää työtehoa

Lounastauko kannattaa pitää!
98 % työnantajista uskoo sen lisäävän henkilöstön työtehoa. Käsityksessä on perää, sillä työhyvinvointia tutkiva ryhmä Tampereen yliopistosta on osoittanut, että lounastauko piristää ja palauttaa – varsinkin kun tauko on riittävän pitkä ja sopivasti ajatukset työstä irrottava. Tutkimus toteaa, että lounastauon pitäminen 4–5 kertaa viikossa ja sen viettäminen mahdollisuuksien mukaan työpaikan ulkopuolella vaikuttavat jaksamiseen ja työtehoon.

Tutkimustuloksista käy lisäksi ilmi, että on tärkeää saada päättää itse, missä syö.
Kun työntekijällä on mahdollisuus vaikuttaa lounastaukonsa viettoon, palautuminen on tehokkaampaa ja vaikutukset näkyvät myös pidemmällä tähtäimellä.

Tutkimus on tarkastellut myös pidempiaikaista jaksamista ja lounastauon vaikutusta työuupumukseen ja sen ehkäisyyn. Tutkijoiden tekemissä haastatteluissa paljastui, että lounastauon vaikutus näkyi vielä vuodenkin päästä. Salakavalasti hiipivä työuupumus ei pääse yllättämään niin helposti, kun työntekijät pitävät kiinni lounastauoistaan. Koko keho voi hyvin.
Kysy lisää

Miten etu toimii

Kaksi tapaa: luontoisetu tai lounasvähennys

Lounasetu on saajalleen 25 % verovapaata.
Käytännössä se tarkoittaa, että 10 € lounaasta työntekijä säästää aina 2,5 €. Työnantajana voit päättää, tarjoatko lounasedun työntekijälle luontoisetuna vai lounasvähennyksenä.

Luontoisetu on käytännössä sama asia kuin palkankorotus.
Työnantajalle lounasetu on kuitenkin kustannustehokas palkitsemisen muoto, koska etuus on aina 25 % verovapaata. Jos työntekijälle esimerkiksi annettaisiin 100 € palkankorotus rahapalkkana, työnantajan tulisi maksaa koko summasta työnantajamaksut, jolloin palkankorotuksen todelliset kulut nousevat lähes 130 €:een.

Jos palkankorotus kuitenkin tarjotaan lounasedun muodossa, verotettava osuus on vain 75 %, jolloin sekä työnantajamaksut että työntekijän tulovero maksetaan vain 75 eurosta. Työnantajan ei tarvitse maksaa työnantajamaksuja lopusta 25 €: sta – tämä vähennetään sellaisenaan verotuksessa. Myös loput 75 € työnantaja voi vähentää verotuksessa, kuten muutkin palkkamenot.

Lounasvähennyksessä työnantaja maksaa vain 25% edun arvosta. Jos työntekijä esimerkiksi saa 100 € arvosta kuukaudessa lounasseteleitä tai lounassaldoa, 75 € vähennetään hänen nettopalkastaan ja työnantaja maksaa verovapaan osuuden 25 €. Tuon 25 € työnantaja saa vähentää sellaisenaan verotuksessa. Tästä ei synny verotettavaa tuloa työntekijälle eikä työnantajalle.
Kysy lisää

Mitkä maksuvaihtoehdot

Kortti tai seteli

Suosittelemme kaikille asiakkaillemme Edenred-korttia.
Kortti on monipuolisempi digitaalinen versio perinteisestä Lounassetelistä™. Edenred-kortti on henkilökohtainen, turvallinen ja uudelleen ladattava kortti, jossa on samassa sekä lounaskortti että virikekortti. Se käy yli 14 000 Edenredin verkostoon kuuluvassa lounaspaikassa maksuvälineenä. Samalle kortille voi ladata myös liikunta- ja kulttuurietua, mikäli päätätte jatkossa tarjota sellaista työntekijöille.

Miksi Edenred-kortti?

Korttivaihtoehto sisältää myös mobiilimaksumahdollisuuden, eli käyttäjä voi valita joko kortin tai maksaa lounaansa kätevästi älypuhelimellaan. Lisäksi MyEdenred-sovelluksessa on helppo saldon tarkistus ja lataus.

Edenred-kortin lisäksi Edenredillä on tarjolla tuttu ja perinteinen Lounasseteli™. Myös lounari käy maksuvälineenä kaikissa Edenredin verkostoon kuuluvissa lounaspaikoissa. Setelin arvon voi valita 4 eri vaihtoehdosta – arvot liikkuvat 8,70 € ja 10,40 € välillä.
Kysy lisää